„Ia spune, ce te apasa?”

„Spre dimineaţa unei nopţi de toamnă am avut un vis. Mă frământau unele probleme și căzusem în deznădejde. Din senin, un moșneguţ, îmbrăca...

joi, 24 martie 2016

Rugaciune la Praznicul Bunei Vestiri

Posted in by adorcrysti | Edit

Tropar la Praznicul Bunei Vestiri, glasul al 4-lea:
Astăzi este începutul mântui­rii noastre şi arătarea Tainei ce­lei din veac. Fiul lui Dumnezeu, Fiu Fecioarei Se face şi Gavriil Harul Îl binevesteşte. Pentru aceasta şi noi, împreună cu Dânsul, Născătoarei de Dum­nezeu să-i strigăm: Bucură-te, cea Plină de har, Domnul este cu tine!
joi, 17 martie 2016

Rugaciune catre Maica Domnului la vreme de necaz si intristare – alcatuita de Sfantul Nicolae Velimirovici

Posted in by adorcrysti | Edit
Valuri de patimi ma impresoara; mare necaz si stramtorare imi umplu sufletul o, Intru-tot Sfanta Maica, linisteste sufletul meu cu pacea Fiului tau si alunga deznadejdea si intristarea sufletului meu cu harul Sau.
Potoleste furtuna pacatelor mele care ma frig precum un vierme in foc si stinge-i flacarile.
Umple-mi inima de bucurie, Preacurata Maica, si imprastie ceata nelegiuirilor mele de la fata mea, caci acestea ma impresoara si ma tulbura.
Lumineaza-ma cu lumina Fiului tau. Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea.
Iata-ma, rece ca piatra. Buzele mele soptesc o rugaciune, dar inima mea nu tresalta. Necazurile m-au impresurat de pretutindenea.
Topeste gheata din jurul sufletului meu si incalzeste-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o incredere in apararea venita de la oameni, ci ingenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfanta Maica si Fecioara. Nu ma alunga de la fata ta, ci primeste rugaciunea robului tau.
Tristetea m-a cuprins. Nu mai pot rabda navalirile diavolilor. Nu am nici o aparare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit in lupta aceasta si nu am alta mangaiere decat in tine, Preasfanta Maica.
O, nadejdea si apararea tututror credinciosilor, nu trece cu vederea rugaciunea mea. Amin.
                                                  *
Prea Sfanta Maica a lui Hristos, Prea Curata, Prea Binecuvantata Maica a lui Dumnezeu, vezi cum satana ma izbeste precum valurile marii lovesc corabiile!
El ma urmareste ziua si ma tulbura noaptea.
Nu am pace – sufletul meu se pleaca – duhul meu se cutremura.
Grabeste, Prea slavita Maica si ma ajuta!
Roaga-L pe dulcele Domn Iisus Hristos sa aiba mila de mine si sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit. O, Preasfanta Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, bunatatea ta cea plina de iubire este nesfarsita si este cel mai mare vrajmas al puterilor iadului.
Chiar atunci cand cel mai mare pacatos cade in strafundurile iadului, impins de forte diabolice, daca acesta striga catre tine, tu esti gata sa-l eliberezi din legaturile iadului.
Slobozeste-ma si pe mine. Priveste cum satana vrea sa ma faca sa ma impiedic si sa-mi zdrobeasca credinta, dar eu imi pun toata nadejdea in Domnul.
Slava tie, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii. Amin.
marți, 1 martie 2016

Ura si iubire

Posted in by adorcrysti | Edit
Fii atent la ceea ce urăşti şi la ceea ce iubeşti. Atunci când lupţi pentru credinţa ta, iubeşte-ţi credinţa din toată inima, căci ea ţi-a fost dăruită de către Cel Ce te iubeşte. Credinţa este un dar al iubirii, este credinţa ta, adevărata credinţă ortodoxă, frate sârb. Atunci când îţi iubeşti credinţa, Îl iubeşti pe Dătătorul credinţei.
Egoismul întunecă mintea şi întunecă candela credinţei. Atunci când lupţi împotriva egoismului, urăşte-ţi egoismul din tot sufletul.
Ateismul distruge sufletul, smulgând sămânţa dumnezeiască a sufletului; dar sa nu-l urăşti pe cel cuprins de lepra ateismului.
Dacă tu nu-ţi urăşti boul când e cuprins de ciumă şi dacă nu-ţi urăşti oaia atunci când se îmbolnăveşte, cum ai putea urî un om, fratele tău, care a fost cuprins de lepra ateismului? Povara ateismului se năruie prin sine însăşi;nu-şi mai pune şi sarcina urii în spatele fratelui tău.
Erezia este credinţa deformată, tăiată şi micşorată, precum un pom răsucit de furtună şi tăiat de grindină. Atunci când lupţi cu ereticii, să urăşti păcatul credinţei sub forma ereziei şi s-o alungi de la tine cu tot sufletul tău, dar să nu-l urăşti pe omul cu credinţă deformată şi mutilată.
Dacă nu urăşti pomul lovit şi distrus de grindină, cum ai putea urî un om, pe fratele tău, când are o credinţă deformată şi un suflet mutilat?
Puţinătatea credinţei este credinţa fără roade. Când lupţi împotriva celor împuţinaţi în credinţă, să urăşti puţinătatea credinţei din tot sufletul tău, dar să nu urăşti omul, fratele tău, caci el e bolnavul şi este cel ce pătimeşte.
Dacă nu urăşti grâul atunci când este înalt şi copt, dar îi lipsesc spicele şi grăunţele, cum ai putea urî un om, pe fratele tău care a avut nenorocirea de a avea credinţa neroditoare şi de a avea candela credinţei plină de untdelemn, dar fără flacără? Dumnezeu te va binecuvânta şi îţi vei păstra credinţa, cea mai mare avere a ta, fratele meu sârb.
Dacă îţi păstrezi credinţa, ţi-ai păstrat şi sufletul. Vei spune adio acestei lumi cu uşurinţă şi tot cu uşurinţă vei intra în viaţa veşnică pe care Creatorul a fagăduit-o binecuvântaţilor Săi. Amin.

Sfantul Nicolae Velimirovici

,,Chei de sunet"

Le mulțumesc cu precădere persoanelor interesate de acest blog:>† Doamne, Iisuse Hristoase , Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine , pacatosul/a