...fumul tămâii se amestecă cu aburii ce ies şuierând mânios din craterul inimii
o Lumina plutind delicat îşi strecoară razele prin tromba de aburi
glasuri, murmure, şoapte :
„acum, acum se stinge”
“- vezi că trebuie să înveţi cum să duci o Lumina? nu-i chiar aşa de simplu.”
Doamne, singur Luminează-Te în mine!


CITATUL ZILEI:

 • Prieten se numeşte omul care te ajută fără ca verbul să fie urmat de un complement circumstanţial de timp sau de loc sau de mod. Nicolae Steinhardt - Jurnalul fericirii

10.01.2010

Paraclisul Sfantului Ilarion Argatu

Paraclisul Sfantului Ilarion Argatu
Troparele:
La tine, Parinte, cei ce in suferinte si in necazuri ne aflam, sa alergam cu nadejde in suflet, ca si atunci cand in viata fiind, cu rugaciunile tale ne izbaveai de toate nevoile. ( de doua ori).

Slava... si acum...

Nu vom tacea Nascatoare de Dumnezeu, pururea a spune puterile tale, noi, nevrednicii. Ca de nu ai fi statut tu inainte, rugandu-te, ccine ne-ar fi izbavit pe noi din atatea nevoi? Sau cine ne-ar fi pazit pana acum slobozi? Nu ne vom departa de la tine , Stapana, ca tu izbavesti pe robii tai pururea din toate nevoile.

Canonul de rugaciune:


Cantarea 1

Irmos: Apa trecand-o ca pe uscat si din rautatea egiptenilor, scapand israeliteanul, striga: Izbavitorului si Dumnezeului nostru sa-I cantam.

Stih: PreaCuvioase Parinte Ilarion, roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi.

Ca un mare pacatos , vin la tine , Parinte, sa te rogi Lui Hristos, sa abata fiinta noastra de la faradelegi si prin pocainta sa spele sufletele noastre intinate si sa le lumineze cu lumina dumnezeirii.

Rau ma mai chinuie departarea de Ziditorul meu, ajuta-ma, dar, Bunule, sa fiu Biserica vie Celui ce toate ii sunt cu putinta.

Slava...

Stinge, cu rugaciunea ta, patimile mele cele rele si departeaza pe vrajmasii mei de la mine, ca sa fiu cu adevarat rob al Lui Dumnezeu.

Si acum...
Maica Lui Dumnezeu, ceea ce toate cererile le implinesti, fa ca sa se mantuiasca sufletul meu, ca in tine sa imi pun toata nadejdea.


Cantarea a 3-a

Irmos: Doamne, Cel ce ai facut cele de deasupra crugului ceresc si ai zidit Biserica, Tu pe mine ma intareste intru dragostea Ta, ca Tu esti marginea doririlor si credinciosilor intarire, Unule-Iubitorule de oameni.

Stih: PreaCuvioase Parinte Ilarion, roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi!

Binecuvinteaza-ne, PreaFericite, cu darurile Lui Dumnezeu, ca sa nu mai cadem in pacate si fa de rusine sagetarile cele inveninate ale diavolului, ca si atunci cand erai cu noi.

Slava...

Pavaza impotriva diavolului ne erai si alergam sa ne racorim la adapostul harului ce salasluia intru tine. Si astazi, rugaciunea ta imi este scut de aparare si ma rog sa-mi fii chezas la Judecata.

Si acum...

PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu, arata puterea ta cea mare, daruita tie, de Fiul tau si mantuieste sufletele noastre.

Izbaveste-ne cu darul tau, PreaCuvioase, de demonii cei cumpliti si fi pazitor sufletelor noastre, ca suntem slabi si neputinciosi.

Cauta cu milostivire, cu totul laudata, Nascatoare de Dumnezeu, spre necazul cel cumplit al trupului meu si vindeca durerea sufletelui meu.

Sedealna
Mare dar ai luat de la Dumnezeu, Parinte, de a alunga duhurile cele rele, de aceea, te rugam, nu ne lasa acum, cand lumea salasluieste in pacat, mijlocind la Sfanta Treime, sa ne mantuim noi.

Cantarea a 4-a

Irmos: Am auzit , Doamne taina randuielii Tale, am inteles lucrurile Tale si am preaslavit Dumnezeirea Ta.

Stih: PreaCuvioase Parinte Ilarion, roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi!

Cei ce alearga la mormantul tau, Parinte, mare mangaiere primesc si iau nadejde si putere de a infrunta valurile vietii.

Slava...

Multimea binecredinciosilor, care la tine venea, cu dragoste, pastreaza vie amintirea ta si toti te au ca pe un ocrotitor.

Si acum...

PreaCurata Fecioara, bucura pe credinciosi, milostiveste-te spre pacatosi, mangaie pe napastuiti, vindeca pe cei bolnavi, dar fii noua ca o mult milosarda si hraneste intotdeauna sufletele noastre.


Cantarea a 5-a

Irmos: Lumineaza-ne pe noi, Doamne, cu poruncile Tale si cu bratul Tau cel inalt, pacea Ta, da-ne-o noua, Iubitorule de oameni.

Stih: PreaCuvioase Parinte Ilarion, roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi!

Pazeste-ne pe noi, PreaBunule, de toate primejdiile, ocroteste poporul acesta si sfanta credinta o apara de lupii cei inselatori.

Daruieste-ne, celor ce ne rugam tie, vindecare de boli, credinta , sanatate duhovniceasca si ajuta-ne sa fim nevoitori intru Hristos.

Slava...

Te roaga la Dumnezeu sa ajute sufletele noastre cu dreapta credinta, sa ne izbaveasca de toate inselaciunile care bantuie viata noastra, ca sa dobandim si noi lumina harului Lui Dumnezeu.

Si acum...

Cum vom cuteza a te lauda, Nascatoare de Dumnezeu, noi, pacatosii, pentru toate darurile tale si pentru toate bunatatile pe care ni le daruiesti noua?


Cantarea a 6-a

Irmos: Rugaciunea mea voi varsa catre Domnul si Lui voi spune necazurile mele, ca s-a umplut sufletul me de rautati si viata mea s-a apropiat de iad si ca Iona ma rog: Dumnezeule, din stricaciune scoate-ma.

Stih: PreaCuvioase Parinte Ilarion, roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi!

Pe tine, Parinte Ilarion, te avem mijlocitor la tronul Lui Dumnezeu, la tine alergam sa ceri ajutor pentru a ne ridica din caderile noastre.

Fa mila cu noi, cei atat de saraci in Hristos si ne imbogateste cu darurile cele mantuitoare. Schimba fata sufletelor noastre, ca sa fie bucurie in cer si pe pamant.

Ocrotitor al celor saraci, intaritor al celor slabi, bland primitor al celor gresiti, te rugam , acum, izbaveste din necazuri pe cei ce in tine si-au pus nadejdea.

Slava...

Te roaga Parinte, pentru pacea lumii, a sufletelor noastre si ajuta-ne cu dragostea care nu cade niciodata, ca mult ne lipseste!

Si acum . . .

Stapana, revarsa asupra noastra din smerenia ta si ajuta-ne sa fim ascultatori Fiului tau, aducand sufletelor noastre, ca pe fiul cel risipitor, la mantuire.

Auzi-ma pe mine, nevrednicul si du rugaciunea mea la Dumnezeu, Parinte, ca greu ma apasa pacatul.

PreaCurata, la tine alerg, ca la o Maica mult iubitoare , ajuta-mi ca sa te am de mama, facand voia Fiului Tau.

Ceea ce esti pazitoarea crestinilor nebiruita si rugatoare neincetata catre Facatorul, nu trece glasurile cele de rugaciune ale pacatosilor, ci sarguieste ca o buna spre ajutorul nostru, care cu credinta strigam catre tine. grabeste spre rugaciune si te nevoieste spre imblanzire, aparand pururea pe cei ce te cinstesc pe tine, Nascatoare de Dumnezeu.

Prochimen
Cinstita este inaintea Domnului moartea Cuviosului Sau.

Stih: PreaCuvioase Parinte Ilarion, roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi!

Slava...

Pentru rugaciunile Cuviosului Tau, Milostive, curateste multimea greselilor noastre.
Si acum...

Pentru rugaciunille Nascatoarei de Dumnezeu, Milostive curateste multimea greselilor noastre.

Stih: Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toate faradelegile noastre.

Stihira:
Nu ma lasa pe mine, Parinte, in voia poftelor mele, ci ajuta-ma sa ma curatesc de patimi si pacate si, vietuind intru Hristos, zadarnica sa fie lucrarea vrajmasului, ca sa ma invrednicesc si eu, ca apostolul Pavel, zicand ca Hrisots traieste in mine.

Cantarea a 7-a

Irmos: Tinerii cei ce au mers din iudeea in Babilon, oarecand cu credinta Treimii, vapaia cuptorului au calcat-o, cantand: Dumnezeul parintilor nostri, Bine esti cuvantat.

Stih: PreaCuvioase Parinte Ilarion, roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi!

Cel ce esti plin de intelepciunea lui Dumnezeu bucura sufletele noastre, ca sa te laudam pe tine si sa strigam: Dumnezeul parintilor nostri, Bine esti cuvantat!

Cu marime de suflet te-ai nevoit, Cuvioase, si ai fost jertfa vie a Lui Hristos, ajuta-ne sa-ti fim urmatori, invrednicindu-ne de strigarea Dumnezeul parintilor nostri, bine esti cuvantat.

Slava...

Ca sa fim luptatori in ispite si primejdii, neobositi in fapte bune, intareste-ne cu rugaciunile tale, ca sa strigam si noi cu credinta : Dumnezeul parintilor nostri , Bine esti cuvantat!

Si acum...

Pentru rugaciunile Preacuviosului Tau, nascatoare de Dumnezeu, invredniceste-ne de strigarea : Dumnezeul parintilor nostri, bine esti cuvantat!

Cantarea a 8-a

Stih: PreaCuvioase Parinte Ilarion, roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi!

Celor ce se nevoiesc si se ingrijesc de mantuirea de mantuirea sufletelor, da-le mana de ajutor, PreaFericite, ca sa-L cantam si sa-L preainaltam pe Hristos intru toti vecii.

Umple sufletele noastre de dorirea Lui si ajuta ca dragostea de El si aproapele sa fie lauda si jertfa noastra.

Binecuvantam pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, Domnul.

Primeste, Purtatorule de Dumnezeu, multumirea noastra pentru toate cate ne-ai dat noua si Lui Dumnezeu slava, intru Sfintii Sai.

Si acum...

Fecioara PreaCurata, ajuta inima mea, Mireasa a Lui Hristos sa fie, curatindu-ma cu apele pocaintei.

Irmos: Pe Imparatul ceresc,pe care Il lauda toate ostile ingeresti, laudati-L si preainaltati-L intru toti vecii.


Cantarea a 9-a

Irmos: Cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te mrturisim pe tine Fecioara curata, noi, cei izbaviti prin tine, slavindu-Te cu cetele fara de trup.

Stih: PreaCuvioase Parinte Ilarion, roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi!

Te marturisesc pe tine, Parinte, asa cum si tu ne-ai marturisit pe noi, pacatosii, inaintea Lui Hristos, iar pe cei ce te defaimeaza, roaga-te sa ii izbaveasca de uraciunea prigonirii.

Sa nu ne lasi pe noi, la iesirea sufletului, la vami, la judecata, ci sa ne dai mila si dragostea, cu care ai mangaiat sufletele noastre.

Slava...

Milostiveste spre noi si ne ajuta sa nu-L mai suparam pe Hristos cu pacatele noastre ce le savarsim in tot ceasul.

Si acum...

Slava Tie Doamne si ne miluieste cu rugaciunile Celei ce Te-a nascut pe Tine.

Cuvine-se cu adevarat sa te fericim, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita, fara de asemanare, decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim.

De infricosatele munci ale iadului, pazeste-ne , Parinte cu darul tau, cel ce stai ianintea PreaSfintei Treimi.

Auzi pe cei chinuiti de diavoli si mijloceste la Bunul Dumnezeu sa mangaie madularele lor sufletesti si trupesti, sa-i scoata din lanturile vicleanului, cu mila Sa cea bogata.

Alunga furtunile diavolesti, stinge vrajile, indeparteaza toata lucrarea celui potrivnic, izbaveste de blestem, de patimi si de pacate, pe cei ce cauta a ta aparare.

Te cinstim pe tine, Bunule, laudam pe Dumnezeu, pentru darul pe care ni l-a facut noua, stiindu-te pe tine parinte al sufletelor noastre, iubitor de credinta si neam.

Toate ostile ingeresti, InainteMergatorul Domnului, cei doisprezece Apostoli si toti Sfintii impreuna cu Nascatoarea de Dumnezeu, faceti rugaciuni ca sa ne mantuiasca pe noi.

Apoi
Troparul Sfantului PreaCuviosului Parintelui nostru Ilarion:

Cel ce , prigonit, ai indurat si foamete si frig si sete pentru Hristos si asculti, acum, cantarile ingerestilor cete, roaga-te sa fim si noi cetateni al Raiului cel frumos.Apoi troparele acestea:
Veniti, credinciosilor, sa-l laudam pe cel ce pentru Hristos a patimit, iar pe noi cu dragoste ne-a daruit si sa ne bucuram de rugaciunile sale catre Domnul.

Si de vom fi striviti de necazuri si nevoi, de valurile lumii pe sfarsite, tu, la Maica milei si a nadejdii sa duci ruga inimilor noastre cele amarate.

Stapana , primeste rugaciunile nevrednicilor robilor tai si ne izbaveste pe noi de toata nevoia si necazul.

Toata nadejdea noastra spre tine o punem, Maica Lui Dumnezeu, pazeste-ne pe noi, sub Sfant Acoperamantul Tau.

Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. AMIN.

0 comentarii:

Vă doresc o iarnă cu bucurii la toți!


AJUTATI COPIII DE LA MANASTIREA MARCUS!

Ajutati copiii de la Manastirea Marcus!

Pr Iustin Parvu -Este Har...

http://apologeticum.files.wordpress.com/2010/02/parintele-justin_2010.jpg
Imagine
Este Har... - să iubeşti fără să fii iubit… - să slujeşti fără să fii preţuit… - să dăruieşti fără să ţi se mulţumească… - să te jertfeşti şi fără să ţi se recunoască… - să ierţi fără să fii iertat… - să-l susţii pe cel care te-a lepădat… - să rămâi liniştit, deşi eşti nedreptăţit… - să crezi deşi nu vezi faţă în faţă… - să crezi deşi nu eşti deplin lămurit… - să investeşti clădind fără speranţe… - să taci pentru a nu face rau aproapelui… - să vorbeşti de dragul adevărului… - să ănduri fără să murmuri, fără să cârteşti…. - totul să-ţi aparţină, dar tu de toate bucuros sa te lipseşti… Luptă-te, suflete, ca să primeşti acest har!

Sf.Parascheva - Iași


Nelegiuirile noastre, multimea strambatatilor pe care le-am pricinuit aproapelui nostru, astazi ne osandesc si nu stim ce vom raspunde mergand la judecata, unde toti ne prigonesc, toti se ridica asupra noastra sa ne impileze; tu insa, o, preabuna maica, care asculti marturisirea noastra, mijloceste catre Domnul, sa prefaci soarta osandirii noastre in bunatati, scotind din inimile vrajmasilor nostri toata uraciunea si te vom preamari cu laude.

TROPAR


Intru tine, Maica, cu osardie s-a mantuit cel dupa trup. Caci luand crucea ai urmat lui Hristos, si lucrand ai invatat sa nu se uite la trup caci este trecator. Pentru aceasta si cu ingerii, impreuna se bucura, preacuvioasa Maica Parascheva, duhul tau[ Descarca MP3: Tropar-Sf-Parascheva-glas-8.mp3 ]


SEDEALNA dupa POLIELEU


[ Descarca MP3: Sedealna-dupa-Polieleu.mp3 ]


STIHIRA dupa EVANGHELIE


[ Descarca MP3: Stihira-dupa-Evanghelie.mp3 ]


STIHIRILE LAUDELOR


[ Descarca MP3: Stihirile-Laudelor.mp3 ]
NOTA: cantarile de mai sus sunt interpretate de grupul Anghelos de la Manastirea Sf. Trei Ierarhi din Iasi

File de pateric

http://lh4.ggpht.com/_35TX4tScvW0/S0tGpCCUrjI/AAAAAAAAANc/5DNf68UA_Rc/file_de_pateric.png
File de Pateric
lectura: Pr. Mircea Stoleriu

Cateheze 1. Taina Spovedaniei (partea I)
 2. Taina Spovedaniei (partea a II-a)
 3. Cine se poate spovedi
 4. Cum să ne spovedim
 5. Canonul de la spovedanie
 6. Dezlegarea de păcate
 7. Efectele spovedaniei
 8. Recapitularea Tainei Spovedaniei
 9. Taina Sf. Maslu
 10. Taina Sf. Maslu: Apostolele 1 ÷ 3
 11. Taina Sf. Maslu: Apostolele 4 ÷ 7
 12. Taina Sf. Maslu: Evangheliile
 13. Taina Sf. Maslu: Rugăciunile
 14. Taina Cununiei (partea I)
 15. Taina Cununiei (partea a II-a)
 16. Taina Cununiei (partea a III-a)
 17. Taina Cununiei (partea a IV-a)
 18. Efectele Tainei Cununiei
 19. Logodna
 20. Semnificaţiile Tainei Cununiei
 21. Taina Botezului (partea I)
 22. Taina Botezului (partea a II-a)
 23. Taina Botezului (partea a III-a)
 24. Taina Botezului (partea a IV-a)
 25. Cine poate boteza şi cine poate fi botezat
 26. Unde şi când se face botezul
 27. Rânduiala facerii catehumenului
 28. Slujba botezului
 29. Botezul sângelui şi botezul dorinţei
 30. Taina Mirungerii (partea I)
 31. Taina Mirungerii (partea a II-a)
 32. Taina Euharistiei (partea I)
 33. Taina Euharistiei (partea a II-a)
 34. Taina Euharistiei (partea a III-a)
 35. Taina Euharistiei (partea a IV-a)
 36. Taina Euharistiei (partea a V-a)
 37. Prezenţa reală a lui Hristos în Sf. Euharistie
 38. Când se pot împărtăşi credincioşii
 39. Taina Hirotoniei
 40. Mântuirea
 41. Revelaţia naturală
 42. Revelaţia supranaturală
 43. Sfânta Scriptură ca izvor al revelaţiei
 44. Sfânta Tradiţie ca izvor al revelaţiei
 45. Interpretarea Bibliei
 46. Documentele Sfântei Tradiţii
 47. Credinţa
 48. Simbolul Credinţei (Crezul)
 49. Cunoaşterea lui Dumnezeu
 50. Pronia lui Dumnezeu
 51. Însuşirile lui Dumnezeu
 52. Dumnezeu - întreit în Persoane
 53. Învăţătura despre Sf. Treime
 54. Revelaţia Sf. Treimi în Noul Testament
 55. Crearea lumii (partea I)
 56. Crearea lumii (partea a II-a)
 57. Scopul creării lumii
 58. Providenţa: grija şi ajutorul lui Dumnezeu pentru lume
 59. Providenţa: conducerea lumii de către Dumnezeu
 60. Crearea lumii nevăzute
 61. Crearea lumii văzute
 62. Zilele creării lumii
 63. Omul, coroana creaţiei
 64. Omul - trup şi suflet
 65. Protopărinţii neamului omenesc
 66. Menirea omului
 67. Starea primordială a omului
 68. Originea păcatului strămoşesc
 69. Urmările păcatului strămoşesc
 70. Mântuirea lumii
 71. Scopul întrupării Mântuitorului
 72. Întruparea Mântuitorului
 73. Viaţa Mântuitorului: umilinţă şi preamărire
 74. Întreita slujire a Mântuitorului (partea I)
 75. Întreita slujire a Mântuitorului (partea a II-a)
 76. Răscumpărarea păcatelor noastre de către Hristos
 77. Cuprinderea tuturor în Hristos
 78. Dumnezeirea Duhului Sfânt
 79. Harul divin
 80. Darurile Duhului Sfânt
 81. Libertatea în Har (partea I)
 82. Libertatea în Har (partea a II-a)
 83. Lucrarea Harului în viaţa omului: pregătirea îndreptării
 84. Lucrarea Harului în viaţa omului: îndreptarea
 85. Mijloacele îndreptării
 86. Sfinţenia (partea I)
 87. Sfinţenia (partea a II-a)
 88. Lucrarea Harului pentru sfinţirea omului
 89. Caracterizarea Sfântului
 90. Cinstirea sfinţilor (partea I)
 91. Cinstirea sfinţilor (partea a II-a)
 92. Cultul sfinţilor
 93. Moaştele sfinţilor
 94. Cinstirea Maicii Domnului
 95. Fecioria Maicii Domnului
 96. Cinstirea icoanelor
 97. De S-a întrupat Hristos ?
 98. Patimile lui Hristos
 99. Despre Troparul Învierii
 100. Ce să cerem în rugăciune
 101. Rugăciunea obştească
 102. Moartea şi Învierea Domnului
 103. Trupul înviat al lui Hristos
 104. Învierea tuturor prin Hristos
 105. Tatăl Nostru...
 106. Tatăl Nostru - începutul: Care eşti în ceruri...
 107. Tatăl Nostru - cererea 1: Sfinţească-se numele Tău...
 108. Tatăl Nostru - cererea a 2-a: Vie Împărăţia Ta...
 109. Tatăl Nostru - cererea a 3-a: Facă-se voia Ta...
 110. Tatăl Nostru - cererea a 4-a: Pâinea noastră...
 111. Tatăl Nostru - cererea a 5-a: Şi ne iartă nouă...
 112. Tatăl Nostru - cererea a 6-a: Şi nu de duce pe noi în ispită...
 113. Tatăl Nostru - cererea a 7-a: Ci ne mântuieşte...
 114. Ce este rugăciunea
 115. Semnul Sfintei Cruci
 116. Cum să ne rugăm (partea I)
 117. Cum să ne rugăm (partea a II-a)
 118. Cum să ne rugăm (partea a III-a)
 119. Cum să ne rugăm (partea a IV-a)
 120. Cum să ne rugăm (partea a V-a)
 121. Cum să ne rugăm (partea a VI-a)
 122. Când să ne rugăm
 123. Unde să ne rugăm
 124. Biserica - locaş de rugăciune
 125. Biserica - împărţirea clădirii
 126. Biserica - Altarul
 127. Sfinţirea unei biserici
 128. Cultul divin public
 129. Cele 7 laude
 130. Jertfa euharistică
 131. De către cine şi când se slujeşte Sf. Liturghie
 132. Liturghiile Bisericii Ortodoxe
 133. Proscomidia (partea I)
 134. Proscomidia (partea a II-a)
 135. Proscomidia (partea a III-a)
 136. Liturghia catehumenilor
 137. Liturghia credincioşilor (partea I)
 138. Liturghia credincioşilor (partea a II-a)
 139. Liturghia credincioşilor (partea a III-a)
 140. Liturghia credincioşilor (partea a IV-a)
 141. Liturghia credincioşilor (partea a V-a)
 142. Semnificaţiile Sfintei Liturghii
 143. Ierurgiile
 144. Posturile de o zi
 145. Posturile de mai multe zile
 146. Dragostea (partea I)
 147. Dragostea (partea a II-a)
 148. Dragostea (partea a III-a)
 149. Mijloacele de întărire a dragostei
 150. Legile
 151. Legea Morală
 152. Legea Morală a Noului Testament
 153. Păzirea Legii Morale
 154. Poruncile Bisericeşti: participarea la Sf. Liturghie, postul, cinstirea preoţilor
 155. Poruncile Bisericeşti: spovedania, rugăciunea pentru mai-mari, posturile speciale
 156. Poruncile Bisericeşti: cărţile eretice, averea Bisericii, petrecerile din post. Legile civile
 157. Conştiinţa morală
 158. Voinţa liberă
 159. Faptele omeneşti
 160. Virtuţile creştine
 161. Virtuţile teologice şi morale. Înţelepciunea
 162. Dreptatea. Cumpătarea
 163. Bărbăţia (curajul)
 164. Păcatul
 165. Cauzele păcatului
 166. Viciul
 167. Păcatele capitale: iubirea de argint, desfrânarea, invidia
 168. Lăcomia, mânia şi lenea
 169. Păcatele împotriva Duhului Sfânt
 170. Păcatele strigătoare la cer
 171. Porunca 1 şi a 2-a: Cinsteşte pe Dumnezeu. Să nu-ţi faci chip cioplit
 172. Porunca a 3-a: Să nu iei numele Domnului în deşert
 173. Porunca a 4-a: Cinsteşte ziua Domnului
 174. Porunca a 5-a: Cinsteşte-ţi părinţii
 175. Porunca a 6-a: Să nu ucizi
 176. Porunca a 7-a şi a 8-a: Să nu fii desfrânat. Să nu furi
 177. Porunca a 9-a şi a 10-a: Să nu minţi. Să nu doreşti lucrul altuia
 178. Datoriile creştinului
 179. Smerenia
 180. Grija faţă de simţăminte
 181. Grija faţă de sănătate
 182. Datoriile către aproapele
 183. Dragostea către aproapele (partea I)
 184. Dragostea către aproapele (partea a II-a)
 185. Dragostea către aproapele (partea a III-a)
 186. Dragostea către aproapele (partea a IV-a)
 187. Dragostea către aproapele (partea a V-a)
 188. Familia
 189. Scopul familiei
 190. Statul - datoriile cetăţeneşti
 191. Pace şi război
 192. Propăşirea societăţii omeneşti prin învăţătura creştină
 193. Datoriile faţă de Biserică
 194. Datoriile faţă de lume
Pr. Mircea Stoleriu - Înregistrări de la Radio Trinitas din anul 2005

SFINȚII ÎNCHISORILOR† Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,miluieşte-mă pe mine ,păcătosul/a.

† Doamne, Iisuse Hristoase ,Fiul lui Dumnezeu,miluieşte-mă pe mine ,păcătosul/a.
Preluarea materialelor personale si non-personale de pe acest blog,
parţială sau integrală se poate face în voie cu sau fără menţionarea sursei.